Банер-Слайдер1 - МАУП - Абітурієнту
Банер-Слайдер2 - МАУП - Абітурієнту

Пільгові документи при вступі до ВНЗ

Льготные документы при поступлении в ВУЗы

Категорії осіб, які мають право на вступ поза  конкурсом:

1. Особи, яким Законом України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" надане таке право;

2. Діти-сироти та діти, які залишилися без піклування батьків, а також особи з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, віком від 18 до 23 років;

3. Інваліди I та II групи та діти-інваліди, яким не протипоказане навчання за обраним напрямом (спеціальністю);

4. Особи, яким Законом України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" надане таке право;

5. Особи, яким  за Законом України "Про підвищення престижності шахтарської праці" надане таке право;

6. Діти, чиї батьки загинули або стали інвалідами на вугледобувних підприємствах, при вступі на навчання за гірничими спеціальностями;

7. Діти військовослужбовців Збройних Сил України, інших військових формувань, працівників правоохоронних органів, які загинули під час виконання службових обов'язків;

8. Члени сімей шахтарів та гірничорятувальників, які загинули внаслідок аварії на орендному підприємстві "Шахта імені О.Ф. Засядька".

Категорії осіб, мають право брати участь у конкурсі за результатами вступних екзаменів з конкурсних предметів:

1. Інваліди I та II групи, яким не протипоказане навчання за обраною спеціальністю;

2. Діти-інваліди;

3. Військовослужбовці Збройних Сил України, інших утворених відповідно до Законів України військових формувань, а також правоохоронних органів спеціального призначення та Державної спеціальної служби транспорту, які проходять військову строкову службу;

4. Громадяни України, звільнені зі строкової військової служби в рік вступу до вищого навчального закладу;

5. Військовослужбовці рядового, сержантського та старшинського складу, які проходять військову службу за контрактом (при вступі на заочну форму навчання);

6. Особи, що мають захворювання, вказані в переліку захворювань, що можуть бути перешкодою для проходження громадянами зовнішнього незалежного оцінювання, встановленому Міністерством освіти і науки України та Міністерством охорони здоров’я України, для яких Український центр оцінювання якості освіти не зміг забезпечити проходження незалежного зовнішнього оцінювання навчальних досягнень;

7. Особи, які здобули повну загальну середню освіту у 2007 році і раніше (при вступі і на денну, і на заочну форми навчання);

8. Громадяни України, які в рік вступу здобули повну загальну середню освіту за кордоном.

Категорії осіб, які вступають до вищих навчальних закладів за цільовим прийомом:

Особи, які мають цільове направлення згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 29.06.1999 № 1159 “Про підготовку фахівців для роботи в сільській місцевості”.

Категорії осіб, які мають право на зарахування за результатами співбесіди:

Особи, яким Законом України " Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи " надане таке право.

Категорії осіб, які досягли визначних успіхів у вивченні профільних дисциплін і мають право на зарахування поза конкурсом:

Вступники, які вступають на основі базової та повної загальної середньої освіти і досягли визначних успіхів у вивченні профільних предметів.

Категорії осіб, які досягли визначних успіхів у вивченні профільних дисциплін і мають право на нарахування додаткових балів:

Вступники, які вступають на основі базової та повної загальної середньої освіти і досягли визначних успіхів у вивченні профільних предметів.

Категорії осіб, які досягли визначних успіхів у вивченні профільних дисциплін і мають право на нарахування додаткових балів:

Вступники, які вступають до вищого навчального закладу на основі базової або повної загальної середньої освіти і в рік вступу закінчили підготовчі курси (відділення, факультети довузівської підготовки) у цьому вищому навчальному закладі для навчання на природничо-математичних та інженерно-технічних напрямах (спеціальностях).

Категорії осіб, які мають право на першочергове зарахування до вищих навчальних закладів:

1. Особи, яким надано таке право відповідно до Закону України “Про охорону дитинства”  від 26.04.2001 р. № 2402-III;

2. Особи, яким Законом України “Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей” надано таке право при вступі до вищих військових навчальних закладів та військових підрозділів вищих навчальних закладів;

3. Особи, яким надано таке право відповідно до Закону України “Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні”;

4. Особи, які проживають на території населеного пункту, якому відповідно до Закону України “Про статус гірських населених пунктів в Україні” надано статус гірського;

5. Особи, яким надано таке право відповідно до Указу Президента України “Про додаткові заходи щодо посилення турботи про захисників Вітчизни, їх правового і соціального захисту, поліпшення військово-патріотичного виховання молоді” від 21.02.2002 р. № 157;

6. Особи, яким надано таке право відповідно до Указу Президента України від 12.09.2007 № 849 “Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 4 вересня 2007 року “Про основні напрями фінансового забезпечення заходів щодо підвищення життєвого рівня населення у 2008 році”;

7. Випускники, нагороджені золотою або срібною медаллю або які мають свідоцтво про базову загальну середню освіту з відзнакою.

 

Інформаційні матеріали про документи вступників до вищих навчальних закладів      

Лист МОН № 1/9-455 від 26.06.13 року

Добавить комментарий

Комментарии

Аватар пользователя Миша Гвоздик

Яким чином будуть діяти пільги для дітей з інвалідністю? У нас буде більше шансів поступити на бюджет чи що?

Аватар пользователя Тетяна Ленчак

Добрий день!Як зареєструвати пільги абітурієнта, який є сином учасника ООС? Які документи для цього потрібні?

Аватар пользователя Юлия

Моя дочь инвалид детства ,поступила на бюджет,имеет ли она право на бесплатное проживание в общежитии ?

Аватар пользователя Ольга консультант

Це питання потрібно узгодити безпосередньо в ВУЗі, в котрий вступила дитина. 

Аватар пользователя reyzen513_20738

Здравствуйте, такой вопрос
У меня инвалидность(проблемы с сердцем), на сайте подачи документов нет пункта с льготами, поэтому, как я понил, нужно подавать эти документы в ВУЗ в бумажной форме,это так? И еще, нужно ли уточнять это в приемной комиссии?

Аватар пользователя kovalnasta714

Здравствуйте я инвалид с детства но сейчас мне 18 и теперь у меня третья группа имею ли какие нибудь льготы на обучение?

Аватар пользователя Наталья

Имеет ли мой сын какую либо льготу? Мы с мужем инвалиды 2 гр. , муж инвалид войны . Сын бюджетник

Аватар пользователя Ольга консультант

Наталья, Вам необходимо спросить непосредственно в Приемной комиссии учебного заведения в котором Ваш сын учится)

Аватар пользователя илона

Я окончила школу в 1997 году, замужем. Поступила на бюджет в училище. У моего отца 23 года подземного шахтерского стажа. Я имею какие-то льготы, могу ли я получать повышенную стипендию?

Аватар пользователя Ольга консультант

Илона, для получения наиболее полного ответа обратитесь непосредственно в приемную комиссию этого учебного заведения.

Аватар пользователя Мария Кашлецкая

Хочу узнать дети инвалиды обязаны участвовать в творческом конкурсе еслион нужен дляпоступления на факультет? Или зачисляются вне творческого конкурса?

Аватар пользователя Ольга консультант

Мария, если правилами приема предусмотрен творческий конкурс, конечно его необходимо будет сдавать. У Вас будет льгота на поступление соответственно Вашей инвалидности (право на первоочередное поступление - I - II группа инвалидности).

Аватар пользователя Алёнка )

Хотелось бы уточнить по данному пункту: "Лица, которые получили полное общее среднее образование в 2007 году и ранее (при поступлении и на дневную, и на заочную формы обучения);"

Если закончила школу ранее, чем в 2007 году, то нужно ли для поступления на заочную форму обучения сдавать ЗНО или есть возможность поступить как-то по-другому?

Аватар пользователя Ольга консультант

Алёнка, и даже если Вы закончили школу ранее 2007 года, при поступлении Вам необходимо сдавать ЗНО. ЗНО - основной критерий поступления в высшее учебные заведения Украины. Срок действия Сертификата ЗНО - 1 год.